De kleuren van 2023

In de oktober Woonmaand presenteren fabrikanten hun nieuwe interieuritems. Zo worden dan ook altijd de nieuwe trendkleuren voor het volgende jaar bekend gemaakt. Waar het eerst bij één leverancier bleef zijn er nu drie trendkleuren gepresenteerd. Het leuke hiervan is dat er vast een trend tussen zit wat jou aanspreekt.

Wild Wonder van Flexa

Wanneer je van geeltinten uit de natuur houdt, is Wild Wonder de trendkleur die helemaal bij jou past. Deze kleur is een zacht frisse gele tint die je een positieve vibe geeft. Het ligt er net aan hoe het licht in de kamer valt of hij meer naar oker, pastel geel of zelfs groen gaat. Met Wild Wonder haal je een prachtige kleur van buiten naar binnen.

Combinaties met Wild Wonder

Flexa heeft voor de kleur Wild Wonder verschillende kleurenpaletten ontwikkeld Raw, Lush, Buzz en Flow. Raw bestaat uit de kleuren van stro, paddenstoel, oker en hout wat je interieur karakter geeft. In Lush komen de kleuren uit de bossen en tuinen terug in combinatie met zachte lila tinten. Buzz laat z’n vrolijke kant zien door te combineren met oranje en roze tinten en Flow  is geïnspireerd op de kust en zijn golven.

Met ieder palet creëer je een hele andere sfeer in je interieur waardoor Wild Wonder in iedere woonstijl past.

Nordic Green van Karwei

Is groen nog steeds jouw favorieten kleur voor je interieur dan is Nordic Green van Karwei helemaal jouw ding. Deze groengrijze tint is een prachtige natuurlijke tint die je doet denken aan de bossen maar ook de zee. Deze trendkleur ademt rust uit en is goed te matchen met vele andere tinten.

Combinaties met Nordic Green

De groengrijse tint past mooi bij warme en koele tinten waardoor deze kleur zorgt voor balans in je interieur. Combineer Nordic Green met wit tinten voor een Scandinavische feel of warme groene velvet of teddy stoffen om een meer industriële look te maken. Ook Karwei heeft een trendpallet ontwikkeld waarmee je in combinatie met Nordic Green je eigen stijl kunt creëren.

Vining Ivy van Histor

De kleur van Histor voor 2023 is Vining Ivy. Een kleur die niet groen maar ook niet blauw is. Het is eigenlijk een vergrijsde versie van de twee kleuren samen. Vining Ivy mengt krachtig blauw met verfijnd groen voor een diepe edelsteenkleur. Blauw brengt rust, terwijl de smaragdgroene toon een gevoel van balans creëert.

Combinaties met Vining Ivy

Histor heeft drie verschillende kleurpaletten gemaakt zodat je Vining Ivy op verschillende manieren kunt toepassen. In combinatie met Serenity de zachte melkachtige pasteltinten, waterige kleuren en neutrale nuances breng je elegantie in je interieur. Duality is een uitbundig palet van felle, heldere pasteltinten en sterke neutrale kleuren biedt een overvloed aan contrast. De veelzijdige kleur Vining Ivy zorgt binnen dit thema voor zowel een glamoureuze retrostijl als een frisse, moderne sfeer. Terwijl het kleurpalet Origin met haar aardse tinten zorgen voor inspiratie en een gevoel van gastvrijheid en veiligheid in combinatie met Vining Ivy.

Ben je op zoek naar duurzaam kleuradvies? Kijk dan hier naar de mogelijkheden.