Ontspannen de feestmaand in

December staat in het teken van Sinterklaas, Kerst, drukte op het werk en de jaarafsluiting. Om ontspannen de feestmaand in te gaan, geef ik je graag wat tips waar ik zelf altijd veel baat bij heb.

Wat wel wat niet

Zeg ja tegen jezelf. Dat betekent durf ‘nee’ te zeggen tegen die verplichting waar je nu al tegenop ziet. Op die manier kun je extra genieten van wat je wel gaat doen.

Begin is het halve werk

Soms kun je er zo tegen op zien om alles te doen, cadeautjes, versieren, koken, uitnodigingen sturen. Mijn tip maak het klein. Als je iedere keer een kleine stap zet, zul je zien dat je meer uit je handen krijgt dan je denkt. Leg jezelf geen druk op. Het hoeft allemaal niet perfect!

Wat zullen we eten

Je ziet nu al in alle folders lekkere gerechten om er een gezellige Kerst of Sint van te maken. Scheur uit wat je lekker vindt en voor je het weet heb je een leuk menu voor je gasten te pakken. Tip zorg ervoor dat er altijd iets tussen zit wat je van te voren klaar kunt maken want dan sta jij niet de hele tijd in de keuken terwijl je gasten lekker kletsen.

Lijstjes maken

Lijstjes helpen je om bij de les te blijven. Plan alvast een tijd in om de boodschappen te laten brengen of bedenk waar je wat gaat kopen. Wanneer je weet wat je gaat kopen, zullen impuls aankopen een stuk minder zijn en dat is weer goed voor je portemonnee.

Digitaal of papier

Zelf vind ik het erg leuk om Kerstkaarten te schrijven met een wens. Of je iedereen nu digitaal of op papier een wens wilt sturen, begin er nu alvast mee. Alles wat alvast klaar is, is klaar.

Cadeaus met lint

Wanneer de cadeaus in huis zijn, maak ik er altijd een feestje van om alles in te pakken. Een kop warme chocolademelk maakt het inpakken nog leuker. Wanneer alles mooi is ingepakt gaan de pakjes onder de boom en je hebt meteen dat verrassing gevoel gecreëerd bij je huisgenoten. Wil je het jezelf makkelijk maken, laat de pakjes meteen inpakken met het juiste papier. Winkeliers hebben altijd zowel Kerst als Sint papier in huis rond deze tijd.

Echt of nep

Op bomen jacht. Staat hij gewoon op zolder of maak je er een uitje van. Je ziet steeds meer plekken waar je kerstbomen kan scoren waarmee je ook nog eens een lokale organisatie helpt. Of denk eens aan een leenboom. Je kan natuurlijk ook een boom zelf maken wanneer je tijd over hebt. De boompjes van K’willeminhuis zijn niet alleen sociaal maar ook duurzaam.

Oud en nieuw

Welke ballen heb je nog op zolder liggen? Doe je een boom in één kleur of mix & match je alles door elkaar voor een spannend effect. Je hebt tegenwoordig alle vormen ballen dus je kan helemaal los gaan. Heb je dit jaar wat minder te besteden maar wil je toch iets anders? Ga dan naar een tuincentrum en beloof jezelf dat je maar 3 nieuwe ballen meeneemt. Je zult zien dat je boom er toch al anders uitziet en je bent meteen in de Kerstsfeer. Natuurlijk kun je ook bij de tweedehandswinkels leuke ballen scoren.

Vieren

De Feestmaand is ook een maand om vooruit te kijken en te vieren wat er allemaal dit jaar is gelukt. Kijk maar eens achterom dan zul je zien dat er meer is gebeurd in je leven dan je denkt. Vier je successen en leer van wat niet zo goed ging maar vooral proost op het leven.

Maar met alles wat je gaat doen heb ik hier de laatste tip, Have fun!