Wat is een lichtplan?

Een lichtplan is een adviesrapport voor je interieur. Hierin wordt per ruimte uitgewerkt welke armaturen en lichtbronnen nodig zijn om de ruimte optimaal tot zijn recht te laten komen.

Er wordt binnen dit plan rekening gehouden met diverse factoren. De natuurlijke lichtinval, functionaliteit en de sfeer die je in huis wilt hebben.

Verschillende soorten verlichting

Er bestaan verschillende soorten verlichting die allemaal even belangrijk zijn. Basis-, functioneel- en accentverlichting. Wanneer deze soorten in balans zijn, krijg je een fijn thuis.

Algemene verlichting

Alles begint met de algemene verlichting ook wel basisverlichting genoemd. Met basisverlichting zorg je ervoor dat er zich voldoende licht in de ruimte bevindt zodat de ruimte mooi egaal en diffuus verlicht wordt. Het licht is onopvallend en geeft zo min mogelijk schaduwwerking waardoor je een rustige sfeer creëert. Het benadert zoveel mogelijk daglicht. Vaak heeft algemene verlichting een hoge lichtopbrengst en heeft het een goede balans tussen direct en indirect licht.

Functionele verlichting

Functionele verlichting ook wel werkverlichting genoemd geeft gericht licht. Denk aan je werkplek maar ook de stoel waar je graag in leest. Vaak wordt deze soort verlichting op verschillende momenten op de dag gebruikt waardoor het fijn is als de verlichting verstelbaar of dimbaar is.

Accentverlichting

Accentverlichting wordt gebruikt om een object of plek uit te lichten en de aandacht hierop te richten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een spot die een schilderij of bouwkundige details uitlicht.

Lichtplan voor jouw interieur

Met een lichtplan van Vonk interieur & design krijg je:

– Kennismakingsgesprek
– Verlichting in kaart brengen
– Plattegrond
– Lampen voorstel
– Eindpresentatie

Investering € 395,00 incl btw
Mag het licht aan! Neem contact met ons op.