Groen in je interieur

Groen kan betoveren en geeft rust. Een natuurlijke kleur die je niet zomaar kan toepassen. Pas goed op dat groen niet alleen energie kan geven maar ook kan deprimeren. Met de donkere tinten van groen kan een ruimte te benauwend worden.

Met groen kun je goed accentueren en spelen met licht. Naast wittinten spat de kleur van energie. Groen combineert makkelijk met bruin, blauw en geel. Ken je onze groene plantenhangers al?

De Kracht van groen

Groen is niet zomaar een kleur; het is een levensstijl. Het brengt niet alleen levendigheid en frisheid in je huis, maar het heeft ook bewezen positieve effecten op ons welzijn. Bijvoorbeeld wanneer je meer planten toevoegt aan je interieur zuiver je de lucht, verhoog je de luchtvochtigheid en planten kunnen zelfs stress verminderen. Dus, waarom zouden we deze voordelen beperken tot onze tuinen?

Groen in je woonkamer

In de woonkamer creëer je een oase van sereniteit door groene tinten te laten domineren. Kies voor meubels in natuurlijke tinten en voeg accenten toe met kamerplanten. Een prachtige, oversized groene kamerplant kan dienen als het middelpunt van de ruimte, terwijl kussens en decoratieve accessoires in verschillende groenschakeringen een gevoel van evenwicht brengen. Wanneer je gaat voor een groene bank of fauteuil maak je helemaal een statement.

Groen in de keuken

Breng leven in de keuken met groene elementen die de ruimte verfrissen. Overweeg om kruiden in potten op het raam te plaatsen voor een functionele en decoratieve touch die ook nog eens handig zijn tijdens het koken. Of wanneer je groene tegels of achterwand in de keuken toepast breng je ook nog eens flair naar je keuken. Wil je toch niet teveel groen, laat dan groene handdoeken en keukengerei stralen als frisse accenten die de natuur binnenbrengen.

Groen in de slaapkamer

In de slaapkamer is groen de sleutel tot een rustgevende atmosfeer. Kies voor beddengoed in zachte groentinten en combineer dit met natuurlijke materialen zoals hout om een rustgevende sfeer te creëren. Voeg een paar goed geplaatste kamerplanten toe om de lucht te zuiveren en een vleugje natuurlijke schoonheid te introduceren. Dimbare groene verlichting kan ook een rustgevend effect hebben, ideaal voor een goede nachtrust.

Laat je inspireren door ons Pinterest bord Groen.