Buitenleven

Buitenleven

Wat is het toch heerlijk de lente. Het is weer lekker lang licht zodat je ook lekker lang van je tuin kunt genieten. Voelt jouw tuin ook als jouw thuis? Er is een reclame die het heeft over dat ieder mens een buitenmens is. En zo is het ook met tuinen. De één vind het heerlijk om te tuinieren en de ander wil er zo min mogelijk aan hoeven te doen.

Tegeltuin

Voor de buitenmensen die vooral een onderhoudsvriendelijke tuin willen, wil ik er toch op wijzen, ga niet je hele tuin betegelen. Ja, het ziet er netjes uit en je hoeft er weinig tot niets aan te doen, op het jaarlijkse onderhoud met de hoge druk spuit na, maar het heeft ook gevolgen.
Ook in Nederland lijkt het soms of er een rits opengaat en er werkelijk bakken regen naar beneden valt. Houd er dan ook rekening mee dat je ook borders maakt waar de regen zijn weg kan vinden. Ze zijn niet alleen om je tuin te draineren maar het maakt he tuin ook meer een tuin.

Koken en eten

Of je nu een binnenmens bent of een buitenmens, iedereen vind het leuk om met vrienden of familie gezellig te tafelen. Of het nu eten is of gezamenlijk borrelen ook dat is uitermate geschikt voor in de tuin. Of je nu een grote tuin of een kleine tuin hebt er is altijd wel een plekje waar je gezellig kunt gaan zitten. Wanneer je een bbq bij je tafel zet of een je eigen buitenkeuken(tje) maakt zal je nog sneller van het buiten koken gebruik maken. Kleed je tafel mooi aan en je gasten blijven nog uren natafelen. Wil je dit laatste niet, maak het dan vooral niet gezellig in je tuin.

Kleuren maken je tuin

Naast de vele kleuren die je in tuinen kunt vinden door beplanting is het ook leuk om te werken met accessoires. Denk hierbij aan gezellige kussens en plaids voor wanneer het wat frisser is. Geef je schutting een kleurtje of haal een vrolijk gekleurde parasol in je tuin.

Lichtpuntjes

Met een sliert lampjes in je tuin kleed je jouw tuin al eenvoudig aan. Zet de sliert op een timer en je houdt ook rekening met het milieu en de energiekosten. Ook zie je steeds meer lampen in allerlei vormen en maten die op zonne-energie werken om het nog milieu vriendelijker te maken en gezellig verlicht.

Wat ga jij aan je tuin doen om heerlijk te kunnen genieten van het buitenleven? Laat je inspireren op Vonk interieur & design.

Geef een reactie