Groen is doen in je interieur

Wanneer er gesproken wordt over een groen interieur kan het gaan over een milieuvriendelijk en duurzaam interieur maar natuurlijk ook gewoon over de kleur groen in het interieur. Graag wil ik je meer vertellen over wat groen voor je kan doen. Hoe je groen kan toepassen in je interieur en ik geef je graag ideeën en tips om jouw interieur groener te maken.

Waar staat de kleur groen voor?

Groen is dé kleur van de natuur. Het is de kleur van onze mooie bomen en planten. Met deze mooie interieur kleur haal je dus een stukje van de natuur in jouw eigen thuis. Toch is groen is veel meer dan dat. Groen staat voor leven, vernieuwing en energie. Groei, harmonie, frisheid, veiligheid, vruchtbaarheid en positieve energie behoren tot de goede eigenschappen van de kleur groen. De negatieve associatie die groen heeft is met financiën, hebzucht en jaloezie.

Groen is de weerspiegeling  van zowel de positieve als negatieve krachten van de natuur. Het is een kleur van balans en harmonie, en kan de perfecte kleur zijn voor mensen die behoefte hebben aan een gevoel van evenwicht en orde, verandering en transformatie, groei en ondersteuning, zowel fysiek als mentaal.

Wat groen kan doen

Naast de psychologische kant van groen, heeft deze kleur natuurlijk ook een bepaald effect op de uitstraling van je interieur. Groen is natuurlijk en een hele mooie kleur, die je interieur een verfrissend en ontspannende feel geeft. Groen is dan ook een uitstekende kleur om je te helpen ontsnappen uit de dagelijkse ratrace waarin we vaak zitten. Of je groen nu gebruikt als hoofdkleur of in accenten het is een kleur die in veel interieur stijlen past.

Groen in combinatie

Groen is een hele veelzijdige kleur, die je op heel veel verschillende manieren kunt gebruiken. In een pastel tint kleurt groen graag met andere pasteltinten. Wil je een rustgevend en natuurlijk interieur creëren, dan kan je voor een kleurenpalet met aardetinten kiezen. De donkere groenen passen erg goed in een klassiek- maar ook een industrieel interieur.

Groen op de vloer

Je kunt tegenwoordig veel tegels en verf vinden in groentinten. Een muur veranderen is dan ook minder uitdagend dan kiezen voor een groene vloer.

Natuurlijk het is spannend maar je krijgt er wel iets heel moois voor terug. Een gietvloer is een naadloze, elastische  en slijtvaste vloer met zeer goede isolerende eigenschappen en kan in heel veel kleuren gemaakt worden. In vergrijst groen past deze stoere vloer ook nog eens in veel verschillende interieur stijlen. Bij Altach vloer en wand in Dirkshorn vind je niet alleen groene tegels maar ook gietvloeren in groentinten. De moeite waard om een keer langs te gaan. Durf jij het aan?

Planten voor luchtzuivering

Of je nou wel of geen groen interieur wilt, elk interieur heeft planten nodig. Planten zijn goed voor je gezondheid, vanwege het luchtzuiverende karakter, bovendien zijn ze in heel veel verschillende soorten te verkrijgen. Er is dan ook altijd wel een plant bij die bij jouw “groene” vingers past.

Plaats grote planten op de vloer of maak je eigen Urban jungle door meerdere planten bij elkaar te plaatsen. Naast  planten kun je ook spelen met de potten waar de planten in staan. Denk aan de plantenhangers van New Design Icon All Things We Like. Ecodesign voor je planten.

Stijl met groen

Of je nu kiest voor een groene bank, wand of vloer, groen is heel goed te stijlen. Mooie groene kussens en plaids voor op de bank, een vloerkleed met groen accenten, eetkamerstoelen of gordijnen in groen. Ze helpen allemaal een beetje bij aan die prettige natuurlijke sfeer die je thuis wilt creëren. Voor welke groen je ook gaat, groen is doen. Kijk hier voor meer groene inspiratie.