De Kleur van 2024: Ontdek de tint die je interieur zal veranderen

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om een frisse wind door je interieur te laten waaien. Een van de belangrijkste aspecten van interieurontwerp is kleur, en elk jaar kijken wij uit naar de onthulling van de “Kleur van het Jaar”. Dit is de tint die niet alleen de designwereld, maar ook onze huizen zal domineren. Voor 2024 hebben leveranciers over de hele wereld hun keuze gemaakt, en het belooft een opwindend jaar te worden op het gebied van kleur in interieurontwerp.

Een Regenboog van Mogelijkheden

Laten we eens kijken naar de verschillende kleuren die leveranciers hebben gekozen als dé kleur van 2024. Elk jaar zien we een reeks uiteenlopende tinten, van warme en uitnodigende kleuren tot koele en rustgevende tonen. Voor 2024 kunnen we een overvloed aan keuzes verwachten:

Sweet Embrace van Flexa

Wat Flexa betreft zullen we de kleur Sweet Embrace komend jaar overal terugzien. Sweet Embrace – een warme lichtroze-beige tint – is volgens hen ‘een vriendelijke en zachte tint die een positief gevoel in onze levens brengt’.  Of je nu op zoek bent naar een kalmerende slaapkamer of een inspirerende werkruimte, Sweet Embrace™ maakt van jouw huis, een plek waar je je thuis voelt!

Bekijk hier hoe je de kleur kunt combineren.

Histor kleur van het jaar: Limitless

Limitless is een frisse, zachte pasteltint met de kracht om te verrassen: helder en intens genoeg om een power-kleur te zijn en tegelijkertijd mild, zodat het zich kan gedragen als neutral. De tint komt uitstekend tot z’n recht als basiskleur, maar doet het net zo goed als ondersteuner van zowel warme als koele tonen. Van neutraal tot royaal en van historisch tot retro, Limitless past uitstekend in verschillende woonsferen.

Wil je weten hoe je Limitless kunt toepassen? Bekijk hier de kleurpaletten.

California Mauve de kleur van Karwei

Karwei kiest in 2024 voor het nostalgische vakantiegevoel binnenshuis. Geïnspireerd op de vrije geest uit de zeventiger jaren die in de kleur te zien is. Karwei: ,,California Mauve is een toegankelijke kleur die vanwege haar balans tussen grijs en lila bij zowel stijlvolle naturellen en grijzen, als poederige pasteltinten past. Daarnaast sluit het ook goed aan bij uitgesproken, krachtige aardetinten als bruin, oranje, terra en purper. Zo is de nieuwe trendkleur eindeloos te combineren. Deze combinatie van toffe kleuren neemt je mee langs canyons, woestijnen en landschappen vol mooie terra kleuren.”  Kijk hier voor meer inspiratie.

Naast deze kleuren zal je ook nog Pale Blue, Peach Perfect, Fluor Future en Beige to Brown tegen komen. Hier kun je zien hoe je deze kleuren kunt toepassen.

Elk van deze kleuren heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kan de sfeer en uitstraling van een ruimte drastisch veranderen. Maar hoe kies je welke kleur het beste bij jouw interieur past?

Het Toepassen van de Kleur van 2024 in je interieur

Het kiezen van de kleur van 2024 voor je interieur is een spannende stap, maar het kan ook een uitdaging zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen de perfecte kleur te kiezen en deze op een stijlvolle manier toe te passen:

  • Overweeg de functie van de ruimte: Denk na over de functie van de ruimte voordat je een kleur kiest. Een slaapkamer kun je wat rust gebruiken maar een keuken mag wel spetteren.
  • Test kleine stalen: Voordat je de kleur op de muren aanbrengt, test je kleine stalen in de ruimte om te zien hoe het licht de kleur beïnvloedt gedurende de dag.
  • Combineer met neutrale tinten: Combineer de kleur van 2024 met neutrale tinten zoals wit, grijs of beige om balans te creëren en te voorkomen dat de ruimte overweldigend wordt.
  • Accessoires en meubels: Gebruik accessoires en meubels in de kleur van 2024 om de ruimte samen te brengen. Kussens, kunstwerken en decoratieve voorwerpen kunnen de kleur op een subtiele manier introduceren.
  • Sfeerverlichting: Pas de verlichting aan om de kleur op verschillende manieren te laten schijnen. Zachte sfeerverlichting kan de kleur een warme gloed geven, terwijl heldere verlichting de kleur levendiger maakt.

Het kiezen van de kleur van 2024 voor jouw interieur is een kans om creatief te zijn en je persoonlijke stijl tot uitdrukking te brengen. Of je nu kiest voor de vriendelijke Sweet Embrace, het frisse Limitless of  het nostalgische vakantie gevoel van California Mauve, zorg ervoor dat de kleur je inspireert en van je huis een thuis maakt.

Dus, welke kleur van 2024 spreekt jou het meest aan? Laat je inspireren door deze prachtige tinten en transformeer je huis in een oase van stijl en schoonheid. 2024 belooft een kleurrijk jaar te worden voor interieurontwerp, en we kunnen niet wachten om te zien hoe deze tinten onze huizen gaan veranderen.